Blagovna znamka 100%R je nastala na ideji o uporabi odpadnega tekstila in drugih materialov za izdelavo novih uporabnih predmetov. Je rezultat sodelovanja projekta Ropotarnica in alternativne veleblagovnice Smetka. Vsak izdelek 100%R je unikaten in enkraten. Izdelki nastajajo v RecyclingLabu – razvojnem centru socialnega podjetja Aktiviraj se.

Zagonska sredstva za vzpostavitev razvojnega centra Recycling Lab zagotavlja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter EU-Evropski sklad za regionalni razvoj.

Namen razvoja tržne dejavnosti je ustvarjanje zelenih delovnih mest v lokalnem okolju ter opolnomočenje ljudi iz ranljivih družbenih skupin, predvsem težje zaposljivih in dolgotrajno brezposelnih. Z nakupom izdelkov 100%R prispevate k razvoju lokalne, socialne in zelene ekonomije-DRUŽBENO ODGOVORNO NAKUPOVANJE.

Nakup je možen v alternativni veleblagovnici Smetka na Gosposki ul. 29 v Mariboru. Izdelke je možno tudi naročiti glede na vaše vaše želje in potrebe. Ustvarjene izdelke objavljamo na fb strani: fb/RecyclingLab.